Styreleder Stina Mehus i Økologisk Norge.
Styreleder Stina Mehus i Økologisk Norge.

Stina Mehus gjenvalgt som styreleder i Økologisk Norge

Et enstemmig landsmøte gjenvalgte Stina Mehus som styreleder for Økologisk Norge for den neste landsmøteperioden 2024-2025 søndag 14. april.

Mehus har vært styremedlem i Økologisk Norge siden 2016, og har vært styreleder siden 2022.

– Jeg takker landsmøte for tilliten, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben vi skal gjøre sammen for å løfte økologisk produksjon i den neste landsstyreperioden, sier Stina Mehus i en pressemelding.

Selvforsyning og beredskap står på dagsorden for dem som engasjerer seg i landbrukspolitikk. Beredskap handler om å være forberedt på å møte kritiske situasjoner som flom, tørke, sviktende avlinger slik fjoråret ble.

– Økologisk landbruk, tenker jeg, er svaret på disse utfordringene. Økologiske metoder gir høyere nasjonal beredskap og større trygghet for folk flest. Men vi må samtidig endre vaner, spise mer råvarebasert og ta bedre vare på maten enn vi gjør i dag. Slik kan vi få nok mat til alle også for våre barn og barnebarn, sier Mehus.

Økologisk Norge jobber for at den nasjonale strategien for økologisk jordbruk skal revideres i 2024.

– Økolandbruket må få fortsette å utvikle seg og fortsette å være veiviser for gode bærekraftige løsninger, sier Mehus. Vi trenger derfor tydelige mål for offentlige økologiske innkjøp i for eksempel forsvaret, helse-Norge og andre statlige institusjoner. Vi må ha et konkret, tallfestet økomål, med årlige handlingsplaner, konkrete tiltak og midler til gjennomføring.

Stina Mehus driver Eiketoppen gård i Drøbak i Akershus. Før Stina tok over gården i 2008 jobbet hun flere år i restaurantbransjen. Hun selger både lammekjøtt og kalvekjøtt i tillegg til skinnfeller fra sauene. 

For øvrig ble følgende personer valgt inn i landsstyret til Økologisk Norge:

  • Styreleder: Stina Mehus, Akershus
  • Nestleder: Anne Kathrine Jensen, Møre og Romsdal
  • Styremedlem: Sindre Buchanan, Oslo
  • Styremedlem: Arve Lian, Sør-Trøndelag
  • Styremedlem: Eric Brinkhof, Innlandet
  • Ansattrepresentant: Cathrine Andersen, Oslo
Powered by Labrador CMS