Økologi

Markus Hustad er ansatt som konstituert daglig leder i Økologisk Norge. Foto Birgitta Eva Hollander

Han blir ny daglig leder i Økologisk Norge

Markus Hustad er ansatt som konstituert daglig leder i Økologisk Norge. Han har jobbet i Økologisk Norge i seks år og tiltrer 1. mai.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig glade for at Markus har sagt ja til jobben. Han kjenner organisasjonen svært godt, og vil fortsette det viktige arbeidet for forbrukere og produsenter som ønsker mer norskprodusert økologisk mat, sier styreleder Jostein Trøite i en pressemelding.

Markus Hustad overtar etter Børre Solberg som har valgt å fratre fra mai.

– Vi takker Børre for innsatsen han har lagt ned i Økologisk Norge siden 2017. Han har satt i gang et viktig arbeid for å utvikle organisasjonen til å bli enda mer ambisiøs og slagkraftig, og gir nå stafettpinnen videre, sier Trøite.

Hustad er i dag prosjektleder for skolehageprosjektet «Dyrk Framtida! – flere skolehager i Norge» som engasjerer skoleelever, lærere og foreldre i matproduksjon, økologi og natur.

– Markus har gode forutsetninger for å videreføre samarbeidet med faglaga i jordbruket og andre natur- og miljøvernorganisasjoner. Styret har vedtatt ny strategi med klare ambisjoner om et mer synlig og slagkraftig Økologisk Norge, og Markus skal bidra til å sette strategien ut i livet, sier Trøite.

Hustad gleder seg til å videreføre det viktige arbeidet Økologisk Norge allerede gjør i dag, og jobbe videre for økt økologisk landbruk og forbruk.

– Økologisk landbruk og metoder er mer aktuelt enn noen gang. Verden står ovenfor en klima- og naturkrise hvor økologiske metoder både kan bidra til å redusere utslipp fra landbruket, og samtidig bidra til at landbruket blir mer robust mot de klimaendringene som allerede er her i dag, sier Hustad.

Powered by Labrador CMS