Økologi

– Denne nominasjonen er en anerkjennelse og en viktig drahjelp i vårt arbeid med å verne om biodiversitet i Norden, sier Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge.

Økologisk Norge nominert til Nordisk Råds miljøpris 2020

Økologisk Norge er, sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner, nominert til Nordisk Råds miljøpris 2020 for arbeidet med å styrke biologisk mangfold i Norden.

Publisert Sist oppdatert

– Økologisk landbruk både beskytter og styrker det biologiske mangfoldet. Denne nominasjonen er en anerkjennelse og en viktig drahjelp i vårt arbeid med å verne om biodiversitet i Norden, sier daglig leder Børre Solberg i Økologisk Norge i en pressemelding.

Nordisk Råd peker gjennom nominasjonen på Økologisk Norges arbeid med å synliggjøre og styrke det biologiske mangfoldet i hele kretsløpet på norske gårder. Kampanjen Spør og spis opp fra 2019 og konferansen Landbrukets Økologikongress, der jordas biologiske mangfold var hovedtema, trekkes blant annet frem.

– Landbrukets Økologikongress i år var viktig for å synliggjøre den avgjørende rollen biologisk mangfold i jord har. Denne kunnskapen er helt avgjørende for å løse miljø- og klimaproblemene vi står overfor, sier Solberg.

Han mener det er svært gledelig at alle de nordiske øko-organisasjonene nå løftes fram.

– Nominasjonen vil både inspirerer til videre arbeid og kan bidra til et tettere samarbeid og idéutveksling mellom de nordiske organisasjonene. Dette kan åpne for nye muligheter for å intensivere og styrke vårt arbeid med biologisk mangfold.

«De nordiske, økologiske organisasjonene jobber aktivt med det overordnede målet å skape en langsiktig og bærekraftig matproduksjon i Norden. Sentralt i dette arbeidet står vern og styrking av biologisk mangfold i jordbrukslandskap», skriver Nordisk Råd om nominasjonen.

Powered by Labrador CMS