Økologi

I Trentino-Syd-Tirol ble det høstet 56.944 tonn økologiske produkter i 2018. I 2022 var tallet 92.412 tonn.

Vekst for økologiske epler

VOG Products i Syd-Tirol foredler stadig større mengder økologiske epler, og har utvidet porteføljen med Naturland-sertifiserte produkter.

Publisert Sist oppdatert

I Trentino-Syd-Tirol, som er hjemstedet for de største produsentene av økologiske epler i Europa, ble det høstet 56.944 tonn økologiske produkter i 2018. I 2022 var tallet 92.412 tonn, skriver VOG Products i en pressemelding.

VOG Products bearbeider og foredler hvert tredje eple som dyrkes økologisk i Trentino-Syd-Tirol, og mengden er økende.

De leverer produkter med Bioland- og Demeter-merket, og er tildelt Bio Suisse-sertifisering. Nylig fikk de også produkter som er sertifisert i henhold til Naturland-standarden. Naturland er den største organisasjonen for økologisk landbruk i Tyskland, og retningslinjene går langt utover EUs regelverk.

VOG Products får de økologiske råvarene fra egne medlemmer i Syd-Tirol og Trentino, og har full sporbarhet tilbake til produsentene, for det meste små familiegårder. Resultatet leveres under navnet FROM Italian Alps.

Barnematindustrien er ett av de viktigste kundesegmentene for VOG Products. Halvfabrikatene er etterspurt blant produsenter av barnemat. Private label-virksomhet får stadig større betydning innenfor eplemos, men økologisk spiller også en viktig rolle for eplejuiceindustrien. I tillegg til juicer, konsentrater og puréer/fruktkjøttmasse leverer produsentorganisasjonen også frossen frukt, oppskårne og hermetiserte produkter og dampet frukt.

Powered by Labrador CMS