Nyheter

Økologisk mat er uten fosfat

–Det er ikke lov å bruke fosfat i økologiske produkter, sier Marit Gran i Mattilsynet på spørsmål fra Oikos. Økologiske produkter er med andre ord fosfatfrie i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Gran viser til den økologiske forordingen i EU som gjelder i Norge. Der står ikke fosfat på listen over godkjente ingredienser ved økologisk produksjon. Dermed gjelder dette både produkter laget i Norge og importert økologisk mat.

– Det er viktig at forbrukerne kjenner til også denne positive forskjellen til fordel for økologiske produkter, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos.

Alnes er også spent på hvordan det nordiske matmerket Nøkkelhullet vil forholde seg til opplysninger om bruk av fosfat i mat. – Det er uheldig om de godkjenner dette i Nøkkelhull-produktene, sier hun. Butikkundersøkelser utført av Oikos viser at både Lofoten Fiskeburger og Kyllingpålegg fra Prior - som begge er nøkkelhullmerket - inneholder fosfat. I produkter med økologisk merking er dette ikke tillatt.

Powered by Labrador CMS