Nyheter

Økologisk yoghurt fra Rørosmeieriet

Rørosmeieriet setter igang utvikling av økologisk yoghurt med støtte fra Innovasjon Norge og Verdiskapingsprogrammet for mat.

Publisert Sist oppdatert

Rørosmeieriet utvider repertoaret med økologisk yoghurt, og meieriets egen tettekultur vil bli benyttet i produksjonen. Tettekulturen fremstilles av tettegrasplanten, slik det tradisjonelt har blitt gjort på Røros. Produktet blir det eneste i sitt slag med stor distribusjon Norge.

I første fase vil det bli testet mot viktige storhusholdningskunder, som hoteller med økologisk frokost. Men ettersom økologisk yoghurt er etterspurt av dagligvarekunder vil det neste steget være å forberede produksjon og salg til dagligvaren, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, som har innvilget Rørosmeieriet 230 000 kroner i tilskudd til prosjektet gjennom verdiskapingsprogrammet for mat.

Rørosmeieriet ble stiftet i januar 2001 for å videreføre drift i anlegget til tidligere Tine Midt-Norge på Røros. Da Tine la ned produksjonen i 2000, var det 10 ansatte som mistet arbeidet. I dag har meieriet 14 ansatte.

– En uvurderlig arbeidsinnsats, kombinert med entusiasme og mer enn normalt pågangsmot hos eiere og ansatte, har berget meieriet gjennom det første 10-året. Rørosmeieriet blitt en sentral aktør i det økologiske landbruksmiljøet i Norge, og nå satser de friskt igjen, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i pressemeldingen.

Rørosmeieriet har spesialisert seg på økologiske produkter, og har smør, rømme og cottage cheese i utvalget, i tillegg til tjukkmjølk og skjørost. Og nå blir det altså også yoghurt.

Powered by Labrador CMS