Produktnytt

Mont d’Or i sesong

Mont d’Or, av osteelskere gjerne kalt «høstens konge», er en tradisjonsrik, fransk kittmodnet ost som kun produseres et par måneder i året.

Publisert Sist oppdatert

Produksjonstiden er fra august til mars og den er tilgjengelig for salg fra september til mai. Eller – den selges så lenge det er noe på lager.

– Vi får inn osten hver uke, så det skal være nok ost for alle i ukene som kommer. Endelig er det Mont d’Or-sesong, opplyser Oluf Lorentzen.

Osten blir produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier nær grensen til Sveits, om lag 1300 meter over havet. Den lagres og modnes på meieriet i former av gran fra tre uker til to måneder ved en temperatur på 10 til 12 grader med meget høy luftfuktighet. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.

Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten blir fort bløt og bør serveres fra esken.

Powered by Labrador CMS