Nyheter

Rene kjøttpålegg

Består som navnet antyder av hele kjøttstykker, eller store biter kjøtt satt sammen til hele kjøttpålegg. Disse lages av både storfe svin og lam, og har ofte en høyere pris enn farsepålegget. Disse kjøttpåleggene ble tillaget hjemme på kjøkkenbenken tidligere, men også i dag er det vanlig å sy rull eller koke kjøttpålegg som en del av forberedelsene til jul.

Publisert

? Kokt skinke: Lettsaltet og svært renskåret kjøtt av svin, lagt i form, presset og kokt. ? Gjesteskinke: Lettsaltet og renskåret svinekjøtt, tromlet og presset i form til hele ruller.? Skinkerull, frokostrull, påleggsull, nisterull, lunsjrull, påleggskinke: Som oftest variasjoner over temaet gjesteskinke. Disse rullene varierer i fasong ? runde, firkantede, store og små ? og er røkt eller urøkt. ? Hamburgerrygg: Benfri svinekam, lettsaltet, røkt og kokt.? Okserull: Opprinnelig rulleskinnet av storfe, saltet, med løk og krydder. I dag lages den vanligste okserullen av renskåret storfekjøtt, og legges i form med to tynne skiver spekk mellom lagene.? Lammerull: Rulleskinn av lam, fylt med enten biter av lam, svin eller kalv, eller med en fast, god lammefarse (farsert lammerull). Saltet, kokt og presset.? Svinerull: Benfri side av svin, saltet og krydret med blant annet nellik, kokt.? Sylte: Den gamle, opprinnelige sylten ble laget av svinehoder og kalvekjøtt. I dag er det kjøtt av svinebog og tynne skiver av spekk i sylten. Saltet og krydret med allehånde, nellik og hvit pepper. ? Salt bankekjøtt (salt biffkjøtt): Lages av bankekjøtt eller lårtungen av storfe, saltes og kokes.? Krydret/marinert svinenakke: Hel, benfri svinenakke saltet og rullet i dekorkrydder, kokt.? Roastbiff: Storfe flatbiff eller annet litt mørt storfekjøtt brunes og stekes til kjøttet har rosa kjerne (55 grader), krydres med salt, pepper og litt løk. Noen produsenter bruker lårtunge til roastbiff. ? Svinestek pålegg: Benfri, surret svinestek krydres og stekes.

Powered by Labrador CMS