Nyheter

Røkte kjøttpølser ikke lenger røkt

Etter NRKs FBI-program om røkt mat som ikke har vært i kontakt med røyk, sa flere leverandører at de ville endre navn på sine produkter. Nå er Gilde kjøttpølser allerede ute med ny emballasje – uten påstand om at kjøttet er røkt.

Publisert Sist oppdatert

Mattilsynet er riktignok ikke helt fornøyde med at produktene bare har skiftet navn. Tilsynet ønsker også at produsentene informerer om at produktene er tilsatt røykaromaer, skriver NRK.

Nortura forklarer det slik: – Faktum er at navneendringen ble bestemt før sommerferien. Allerede da ble nye etiketter bestilt. De er nå tatt i bruk, men med samme varedeklarasjon som før, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura. Dette synes NRK selv er litt rart, da de tok kontakt med Nortura før sommerferien i forbindelse med saken om hvordan bedriften røyker sine produkter. Da var det ingen snakk om å endre etikettene. Skagen avviser likevel at navneendringen har noe å gjøre med at FBI har rettet søkelyset mot måten kjøtt blir røkt på.

De røkte kjøttpølsene med skinn fra Gilde beholder fortsatt navnet sitt, de er nemlig røkt på gamlemåten, med flis.

Powered by Labrador CMS