Julematen: 34 prosent er lei julematen 3. juledag.

Nyheter

Så fort går kundene dine lei av julematen

Desember bugner av smaksrike opplevelser. HelloFresh har undersøkt nordmenns matvaner for å finne ut når vi er ferdige med julematen.

Publisert Sist oppdatert

­

– Mat er ikke bare næring, det er en reise gjennom tradisjoner og smaksopplevelser, og undersøkelsen avdekker at mattradisjonene står sterkt hos nordmenn, sier Sofia Fattori, kulinarisk ansvarlig i HelloFresh, i en pressemelding.

Kun tre prosent er lei av julematen allerede før jul, og like mange er ferdig med ribba når den er fortært på julaften.

Andelen stiger utover i romjulen. Likevel fortsetter en betydelig gruppe (13 prosent) å glede seg over julematen til over nyttår.

Kulinarisk ansvarlig i HelloFresh: Sofia Fattori. Foto: HelloFresh

– Mye av julens magi serveres på tallerkenen og deles i samværet rundt bordet. Julematen har en sterk posisjon i Norge, sier Sofia Fattori.

Og en tredel av oss kunne spist julemat året rundt.

– Dette reflekterer ikke bare en kjærlighet for deilig mat, men også at nordmenns julefeiring har dype historiske røtter. Den unike forbindelsen til julemat blir tydelig når en tredel uttrykker at de aldri blir lei av julematen, sier Sofia Fattori.

PS! Undersøkelsen viser at nordmenn er flinke til å være bærekraftige med matrestene i julen. Hele 60 prosent fryser ned maten for senere bruk, mens over halvparten av oss benytter anledningen til å lage nye retter av restene. Det er også gledelig å se at kun fem prosent kaster maten, mens seks prosent velger å gi bort maten som er til overs.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 18 - 23-10-2023 gjennomført til sammen 1019 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Powered by Labrador CMS