Nyheter

To nye Spesialitet-oster

I går fikk ostene Solglad og Raudberg fra Himmelspannet ysteri Spesialitet-merket for unik smak. Dermed er 30 norske oster med i merkeordningen.

Publisert Sist oppdatert

– Det bekrefter at norsk ost blir stadig bedre og stadig flere, sier Nina Sundqvist direktør i Matmerk i en pressemelding.

 Spesialitet-merket til de to ostene ble delt ut av Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på en ostesamling på Mathallen i Oslo onsdag. I sin overrekkelse sa Listhaug blant annet: «Norge utvikles stadig som osteland, takket være ildsjeler som bringer videre gode tradisjoner fra lokale ysterier. Himmelspannet ysteri er et godt eksempel, der man i løpet av fire år har snudd et nedlagt ysteri til en kvalitetsprodusent å legge merke til.»

– Vi i Himmelspannet er veldig stolte og veldig glade over å kunne sette «Spesialmerket - Unik smak» på to av våre oster sier Jørgen Roll. – Himmelspannet er med dette innlemmet i et godt selskap med norske produsenter med forankring i lokale råvarer og tradisjoner. Vi sa en gang for mange år siden at vi skulle gjøre Hemsedal like kjent for ost som for ski. Vi er vel ikke helt i mål, men vi jobber med saken og Spesialitet-merket inspirerer oss til å bygge Himmelspannet videre, sier Roll. Himmelspannet SA ble startet opp i 2010 av Jørgen Roll og Thomas Kraft. De overtok driften av Hemsedal Ysteri, som ble nedlagt samme år. Det brukes kumelk og geitemelk fra lokale bønder.

Powered by Labrador CMS