Nyheter

Utjevning bak disken

ALTA: Forskjellene i butikken er store, alt etter hvem som er på arbeid og hvor opptatt de er av å være selgere. Nå tar Coop Mega Bossekop et tak for å heve dem som sliter mest med salget.

Publisert Sist oppdatert

- Se på fiskedisken. Vi merker fort om fiskesjefen er på jobb eller ikke. Det er veldig personavhengig hvordan vi selger, sier butikksjef Liss-Aina Jakobsen.

Nå har butikkledelsen sett utfordringen og at noe å ø res. - Det handler interessen for å se sier Jakobsen.

BEST I NORD

Coop Mega Bosse kop i Alta er Nord Norges beste matgledebutikk. For første gang er Finnmark representert i finalen. Men i det daglige pen for å være bes y g .

- Vi er best i Alta på ferskvare. Nå bygger Rimi ut rett ved siden av, til ny butikk med ferskvareavdeling. Men de har hatt det før, sier butikksjefen. «Vi tar han en gang til,» som hun formulerer det.

Mega-butikken har én inngang ved drikkevarene, mens den nye inngangen fører rett inn i en frukt- og grøntavdeling med dagslys. Å handle brød, grønnsaker eller olje får en litt ny dimensjon takket være utsikten mot fjell og fjord.

NDER

r svært mange lunsjr, forteller ferskvareunn S. Wirkola. - Det å mye varmmat. Varmeken vår strekker ikke sier hun. n satser gjerne på aksprøver på både ost varmmat, men sliter d å få det til i praksis. t skorter på tid, og det er på et sted å sette fra aksprøvene. fordring for Wirkola og o egene ennes er å få de varene hun bestiller. - Ofte får vi bare halvparten så mye som vi vil ha, sier hun.

Ferskvarefolkene er flinke til å utnytte varene og holde svinnet nede. - Vi lager litt gryte, vi har plukkfisk hver eneste dag, og vi lager fiskegrateng. På den måten er det ikke mye som blir svinn. Men vi er nødt til å holde balansen, for det er veldig lite du har tid til, sier Gunn S. Wirkola.

Powered by Labrador CMS