Nyheter

Varmrøkt på impuls

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Hva som havner på lunsjbordet til Kristin Karlsrud, er det butikken som avgjør. Hun handler lunsjen på Rimi hver dag, og tar med seg det som frister der og da. Denne dagen var det varmrøkt pepperbiff fra Spis.

Rimi Rjukan er en butikk med mange lunsjkunder. Handelsbladet FK er innom før skoleelevene har rykket inn - ved 11-tiden denne dagen er det elektrikerne som fyller kassekøen.Og en frisør. Kristin Karlsrud arbeider på frisørsalongen rett over gaten for Rimi. - Jeg handler lunsjen her stort sett hver

dag, forteller hun.

Rimi-butikken har fått lov til å beholde varmmatproduksjonen og egen varmedisk etter at Ica Detalj tok over. Det er den alene om i denne delen av Rjukan, og det trekker lunsjkunder.

Noen av lunsjkundene har faste rutiner og liten variasjon i menyen. Kristin Karlsrud er ikke en av dem. - Jeg planlegger ingenting. Jeg bare ser mens jeg går og handler. Da tar jeg med meg det jeg har lyst på, forteller hun. Det desidert dyreste på dagens lunsjbord er nettopp et slikt produkt. - Jeg har aldri smakt denne røkte pepperbiffen, forteller hun, og viser frem en pakke fra Spis til 39,50.

Brødet under, derimot, er en gammel kjenning: Skåret Sjøormbrød. Et kjent Telemarksprodukt for den som ikke har h så altfor lang vei v til Seljord og sjøormen s . - Det er e det beste brødet d jeg kan få tak ii , mener Kristin Karlsrud K , som supplerer p lunsjen med feta f , salat, agurk og yoghurt y .

Kristin Karlsrud r gjør som regel

i uken Da storhandelen én gang . er hun ikke like avhengig av å ha butikken rett over gaten. Hverdagene er det Rimi som får de fleste handlekronene, men helgehandelen gjør hun gjerne hos Meny. - De har det meste der. Best utvalg, sier hun.

Powered by Labrador CMS