Nyheter

Vil briefe for mesterkokkene

Jørn Hoel komponerer like gjerne mat som musikk, og skulle gjerne vist kokkekunstene sine for mesterkokkene Paul Bocuse og Eyvind Hellstrøm. – Jeg kaller meg selv en hobby gourmetkokk, sier Hoel til Handelsbladet FK.

Publisert Sist oppdatert

1. Hvor handler du?

- Jeg er en komplisert herremann og handler i mange forskjellige butikker. Jeg kaller meg selv en hobby gourmetkokk, og handler i de butikkene jeg får de beste råvarene. Jeg kan dra et sted å handle kjøtt og et annet for poteter. Jeg handler blant annet på Fredriks Fisk og Vilt i Sandvika, på Frogner Special og på Fjeldberg. I hverdagen bruker jeg Meny og Joker der jeg bor, men med en gang jeg skal lage middag må jeg andre steder. Jeg er veldig kravstor.

2. Hva har du alltid i kjøleskapet?

- Jeg har alltid usaltet smør, sjalottløk, trøffelpure, yoghurt, og vann.

3. Når vartet du opp med en Grandiosa sist?

- Det har jeg aldri lagd i hele mitt liv. Det hender samboeren lager det til barna, men jeg inviterer heller familien med på en god italiensk pizzarestaurant.

4. Hva er din verste handleopplevelse?

- Jeg hadde en skikkelig dårlig oppelvelse en gang jeg kjøpte kalkun som jeg skulle ha med på fjellet, men som viste seg var sur da jeg skulle tilberede den. Jeg var på 1 000 meters høyde i Telemark, og hadde ikke så mange alternativer. Men det ordnet seg, jeg ringte til Meny i Rjukan, som hadde kalkun. Min far hentet den og sendte den opp i taxi til meg.

5. Hva er det særeste du har spist?

- Det må være gravet hai på Island. Det er det verste jeg har smakt, det kommer jeg aldri til å glemme. Det og værballer, som jeg for øvrig syntes var dritgodt, er visst noe islendinger liker å lure oss nordmenn til å spise.

6. Leser du kundeaviser?

- Nei, det er et kasteprodukt. Men det hender jeg tar med meg matblader i butikkene, der jeg kan få inspirasjon til en oppskrift.

7. Bruker du handleliste?

- Ja

8. Hvem ville du gjerne invitert til middag?

- Paul Bocuse og Eyvind Hellstrøm. Da skulle servert Bresse-kylling. Det har jeg fått av Paul Bocuse en gang, og jeg skulle gjerne vist at jeg kan lage en som er like god. Da skulle jeg servert rattepotet stekt i gåsefett ved siden av.

9. Når handlet du på Svinesund sist?

- For et par-tre år siden handlet jeg i Strømstad på vei hjem fra tur. Da handlet jeg blant annet svensk brød, pålegg, og noen kjøttprodukter.

10. Hva vil du si til norsk dagligvarehandel?

- Da vil jeg si tre ting: bransjen må skjønne at kunden vet beste og lære seg ordentlig service, de skulle tatt seg en tur på Jacobs på Holtet og lært seg hvordan de kan få en dagligvarebutikk til å bli et skattekammer, og de skulle lært seg litt av våre nye landsmenn som er så entusisastiske i det de gjør. Bransjen må få tak i folk som har en lidenskap for det de gjør. Da slipper man å finne rotne tomater i fruktdisken.

Powered by Labrador CMS