Nyheter

Vil spise mindre ferdigmat

Undersøkelsen Norsk Spisefakta viser at tre av fire krever naturlige råvarer for å betrakte maten som sunn. Like mange sier de ikke vil spise for mye ferdigmat, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Enda høyere blir tallet dersom man utelukkende ser på kvinner, som ifølge undersøkelsen er de som handler mesteparten av maten i husstanden. Siden 2007 har stadig færre svart at ferdigmat er godt og at ferdigmat kan være sunt.

Ferdigmat kommer nå nesten på topp over ting vi ikke vil spise for mye av. 74 prosent svarer det. Dette er høyere enn både salt og fett. – Det som virkelig faller er gryteretter i pulverform, suppeposer og frossenpizzaen. Disse får juling. Frossenpizza hadde sin topp for ti år siden, men bare på de siste to årene oppgir nordmenn at de spiser rundt 20 prosent mindre frossenpizza. Det er et dramatisk fall, sierJohn Spilling i Ipsos MMI til VG.

I stedet spiser vi ting som hjemmelaget pizza og taco. Fjordlandprodukter klarer seg også.

Orkla Foods Norge, som både har Toro-produkter og frossenpizzaer som Grandiosa og Big One i stallen, bekrefter at salget av slike produkter har gått noe ned de siste par årene, altså i perioden som undersøkelsen Norsk Spisefakta ble gjennomført. I 2014 har imidlertid salget tatt seg opp igjen, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag. – Det skyldes at vi har truffet med nye lanseringer, som glutenfri Grandiosa. Vi har dessuten redusert saltinnholdet i suppeposer med opptil 50 prosent, for å bidra til en bedre folkehelse, sier han til VG.

Powered by Labrador CMS