Nyheter

Klare for mesterbakst

Når Matstreif sparkes igang i Oslo på fredag, skal Nordens beste bakere og konditorer sette hverandre i stevne i Nordic Bakery and Pastry Cup 2016.

Publisert Sist oppdatert

Publikum får se baker- og konditorkunst av første klasse, og temaet for årets Bakery and Pastry Cup er 60-tallet som vil prege showet og utstillingene. Som publikum kan man få innblikk i den nitidige presisjon, fagkunnskap og ikke minst kreativitet som driver disse utøverne til perfeksjon, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Det ligger mange timers dedikert trening og innsats bak lagenes prestasjoner, og de siste årene har nivået på Norske Bakere og Konditorer hevet seg mye. Målet er deltagelse i VM som skal arrangeres i 2020.

Fra det Norske Bakerlandslaget stiller Ivar Bakke fra Åsnes, Erlend Løken Volden fra Aurskog-Høland, og Nikolai Meling fra Stavanger.

Fra Konditorlandslaget skal Monica Smehagen Enebakk fra Trondheim og Vibeke Løseth fra Kristiandsund forsvare de norske fargene i kamp med de beste bakere og konditorer fra Danmark, Sverige og Finland. Trener for BKL er Andrè Løvaas fra Oslo.

Konkurransene for konditorene starter på Kontraskjæret fra fredag kl 11:00 og premieutdelingen skjer på hovedscenen på Rådhusplassen kl 17:00. På lørdag skal bakerne igang på Kontraskjæret kl 11:00 med premieutdeling på Rådhusplassen kl 17:30.

Powered by Labrador CMS