Chris Poad, CEO i Oda.

Oda nedbemanner 150

Oda nedbemanner 150 ansatte i Oda Group Service, og vil slå sammen den svenske, norske og globale lederguppen. Samtidig utsettes internasjonale ekspansjonsplaner for å nå målet om lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025.

– Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, sier administrerende direktør Chris Poad i Oda i en pressemelding-

Oda slo seg sammen med med Mathem, Odas motpart i Sverige før jul i 2023. Omleggingen til Odas kunde - og logistikkplattform er i full gang i Sverige og vil ifølge selskapet bidra til å øke effektiviteten på lageret og i distribusjonen til Mathem. 

I Norge har Oda ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året for å håndtere den økende etterspørselen. Fremover skal det kommersielle håndverket i begge markeder styrkes for å sikre raskere lønnsomhet. Oda har fortsatt en visjon om å bli en nordisk markedsleder innenfor dagligvarer på nett, men setter videre internasjonal ekspansjon på vent. Av den grunn vil 150 ansatte i Oda Group Services bli nedbemannet som følge av endret fokus, heter det i pressemeldingen.

Den nye strategien betyr også at selskapet vil gjennomføre en organisasjonsendring, som innebærer at de juridiske enhetene Mathem, Oda Norway og Oda Group Services fortsatt vil bestå, men organisasjonen vil bli samlet under en ny, felles ledergruppe. Den nye organisasjonen skal ledes av CEO, Chris Poad. 

Nåværende Norgessjef, Kristin Thornes går inn i ny rolle som Chief Strategy Officer i den nye lederguppen. Country manager i Sverige, Johan Lagercrantz kommer til å tre av.

Powered by Labrador CMS