Nyheter
![I sommer var målet til Meny å vinne grillentusiastene; da kjeden har fast sommerpris på laksefileter, men også på tre fiskesorter som egner seg på grillen; kveite, seabass og dorade. Foto: Meny](https://image.dagligvarehandelen.no/922587.webp?imageId=922587&width=960&height=640&format=jpg)
Stor økning i salg av skalldyr
Etter mange svake år, har trenden snudd de to siste årene: Salget av fisk- og sjømat har i år totalt økt med 9 prosent i Meny, med skalldyr som den store vinneren.
– Svært gledelig for folkehelsa, sjømatnæringen og matopplevelsen, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i Meny, i en pressemelding.
Sjøkreps ligger på veksttoppen med en økning på 60 prosent så langt i år mot samme periode i fjor, tett fulgt av håndrensede krabbeskjell på 55 prosent vekst. Lyngen reker har en vekst på 38 prosent og blåskjell på 21 prosent. Også skreisesongen var formidabel i 2021 med en vekst på 25 prosent mot fjoråret.
![Foto Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i Meny.](https://image.dagligvarehandelen.no/922697.webp?imageId=922697&width=960&height=720&format=jpg)
– Trenden går mot renere og sunnere råvarer. I tillegg har vi lykkes med å ha gode tilbud, faste konsepter som «Helt rå på skalldyr» og «Fisketirsdag» og gi tips til fristende og enkle fisk- og sjømatmåltider, sier Gerhardsen.
Veksten i salget av fersk fisk- og sjømat i Meny er på 9 prosent så langt i år, målt opp mot i fjor. I 2020 hadde kjeden en volumøkning på fersk fisk på 8 prosent, mens salget av skjell og skalldyr samlet sett var på 18 prosent.