Nyheter

I sommer var målet til Meny å vinne grillentusiastene; da kjeden har fast sommerpris på laksefileter, men også på tre fiskesorter som egner seg på grillen; kveite, seabass og dorade. Foto: Meny

Stor økning i salg av skalldyr

Etter mange svake år, har trenden snudd de to siste årene: Salget av fisk- og sjømat har i år totalt økt med 9 prosent i Meny, med skalldyr som den store vinneren.

Publisert Sist oppdatert
Gerhardsen har jobbet med fisk og sjømat i Meny i mange år, og han har aldri sett maken til slike stabile veksttall. Han mener noe av økningen kan tilskrives stengte restauranter, men ikke all, for de var delvis stengt også i fjor.

– Svært gledelig for folkehelsa, sjømatnæringen og matopplevelsen, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i Meny, i en pressemelding.

Sjøkreps ligger på veksttoppen med en økning på 60 prosent så langt i år mot samme periode i fjor, tett fulgt av håndrensede krabbeskjell på 55 prosent vekst. Lyngen reker har en vekst på 38 prosent og blåskjell på 21 prosent. Også skreisesongen var formidabel i 2021 med en vekst på 25 prosent mot fjoråret.

Foto Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i Meny.

– Trenden går mot renere og sunnere råvarer. I tillegg har vi lykkes med å ha gode tilbud, faste konsepter som «Helt rå på skalldyr» og «Fisketirsdag» og gi tips til fristende og enkle fisk- og sjømatmåltider, sier Gerhardsen.

Veksten i salget av fersk fisk- og sjømat i Meny er på 9 prosent så langt i år, målt opp mot i fjor. I 2020 hadde kjeden en volumøkning på fersk fisk på 8 prosent, mens salget av skjell og skalldyr samlet sett var på 18 prosent.

Powered by Labrador CMS