Nyheter

Anuga-toppen

KÖLN: En stor messe som Anuga byr på en lang rekke inntrykk. Her er Handelsbladet FKs svært subjektive toppliste.

Publisert Sist oppdatert

SÆRESTE PRODUKT:

Sweets del Mare fra belgiske Vichiunai Europe (se egen reportasje). Krabbestikker med sjokoladesmak. Handelsbladet FKs Anuga-team er delt akkurat på midten i spørsmålet om det smaker direkte vondt - men særere mat er det vanskelig å få til.

HETESTE PRODUKT:

Coneinn Pizza fra spanske The Coneinn Company. Pizzaen i deig formet som iskremkjeks trakk flere smakere enn nesten alle andre utstillerne (i hvert fall de uten både alkohol og lettkledde damer). Kjeglepizzaen trenger to og et halvt minutts oppvarming i mikrobølgeovn.

STØRSTE SKUFFELSE:

Den norske deltagelsen. Som vanlig. I år hadde Norge tre stands. Albania hadde fem, Danmark 35, Ecuador 24, Estland 14, Georgia seks, Guatemala åtte, Iran 12, Jordan 12, Kypros 33, Luxembourg åtte, Makedonia 15, Malta sju, Monaco fire, Oman seks, Palestina seks og Slovenia 11. Men Norge knep seg såvidt foran Liechtenstein, som hadde to utstillere.

MINST POLITISK KORREKTE:

En rekke utstillere som satte bikinikledde, unge damer til å demonstrere produktene sine - damer med heller begrenset kunnskap om produktene. Muligens inspirert av Koelnmesses pressekontor, som alltid sender ut en lang rekke bilder der spennende produkter demonstreres av unge, vakre kvinner. Og null bilder der de samme produktene demonstreres av middelaldrende, småfeite menn. Eller unge, vakre menn, for den saks skyld.

HARDESTE ARBEID:

Å bære og lese utstillingskatalogen. Om vi holder reklameistikkene utenom, talte den 2 053 sider.

MEST PLASSKREVENDE:

Utstilleren som la beslag på mest plass i katalogen, om ikke på gulvet, var spansk. Næringskontoret lyder navnet «Albacete: Junta de Communidades de Castilla La Mancha / Foreign Trade Institute of Castilla La Mancha (IPEX), Chamber of Commerce of Albacete».

MINST PLASSKREVENDE:

Den italienske emv-isprodusenten G7. Siden navnet er såpass kort, får vi plass til å fortelle at G7 lager is for blant andre Coop Italia og en rekke av de store kjedene i Tyskland, Frankrike og Storbriannia.

MEST BESØKTE:

Alle standene som serverte øl gratis til de besøkende. Også et greit sted å finne norske messebesøkende; i hvert fall etter lunsj.

MEST LOKALE:

Peters Kölsch. Bryggeriet som lager den lokale ølsorten i Köln, kastet ut alle besøkende som ikke kom fra selve Köln. Siden det er en kjent sak at «Kölsch doesn't travel», har ikke bryggeriet bruk for nye kunder utenfor byen.

DÅRLIGSTE BESØK:

Nesten en hel hall med bare kinesiske utstillere, uten annet felles enn nettopp at de kommer fra Kina. Det er relativt få på Anuga som sorterer produktjakten etter hvilke land varene er produsert i. Kina-hallen utmerket seg heller ikke med veldig mange kjente merkenavn.

MEST OVERMARKEDSFØRTE:

Olivenolje. Ikke en eneste stand med respekt for seg selv fra et land sør for Tyskland, kan bygges opp uten å vise frem et tjuetalls forskjellige extra virgin-sorter. Olivenolje er et godt produkt, men hvor mange varianter er det egentlig plass til?

MEST SJARMERENDE:

Tyrkerne. Tyskland er tyrkernes andre hjemland, og på Anuga hadde en tyrkisk utstiller bygd opp en hel landsby med trehus, bakende damer i nasjonaldrakter og vannpiperøykende menn med bart og etnisk hatt. Men dessertprodusenten som lot et jazzorkester med hjemmelaget baljebass fronte utstillingen, får også et poeng, sammen med den japanske standen med to kokkekledte rytme-instrumentalister som spilte på et stativ med kjøkkenutstyr. Mathisen

Powered by Labrador CMS