Nyheter

- Må ta samfunnsansvar

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Norske forbrukere blir i stadig større grad opptatt av etisk handel. - En offensiv posisjonering i forhold til samfunnsansvar vil bli et konkurransefortrinn i fremtiden, sier Bama-direktør Rune Flaen.

Han mener at både Bama og andre leverandører i bransjen er pliktige til å ta et samfunnsansvar. - Det holder ikke å bare ta ansvar for vår del av verdikjeden, sier Flaen, som selv har utnevnt en egen direktør for samfunnsansvar i selskapet. Bama deltar i tillegg i flere utviklingsprosjekter i ulike deler av verden, som Guatemala, Ecuador, Mauritius, og Sør-Afrika.

- Men vi har en lang vei å gå før alt er på plass, sier Rune Flaen.

Bama prøver å være en foregangsbedrift i det norske markedet når det gjelder kvalitet, miljø og etikk. - Det vi gjør i Bama er bare en liten dråpe i havet, men vi må ta ansvar både lokalt og globalt. Det er faktisk lønnsomt, sier Flaen, som er glad for at diverse organisasjoner overvåker og kontrollerer at næringslivet er seg sitt ansvar bevisst.

Også miljøsiden ser Bama- direktøren som en utfordring i tiden fremover. - Det er liten dokumentasjon, men mange påstander og myter om miljøet. Derfor inngikk vi i fjor et samarbeid med Bellona om et miljøregnskap for hvert enkelt produkt. Forbrukerne vil ha svar, og det må vi ta innover oss, sier Flaen.

Powered by Labrador CMS