Nyheter

Romerikspils fra Roma

Roma feirer forsinket 100-årsjubileum med lanseringen av Romerikspils – en hyllest til Romerike.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder og fjerde generasjon på den tradisjonsrike brusfabrikken, Katrine Bergersen Klemp forteller i en pressemelding at de allerede i 2019 begynte å jobbe med ideen om en Romerikspils. 100 årsjubileet sto for døren, og nå skulle det lages et ordentlig jubileumsbrygg.

– 2020 ble ikke noe festår med pandemi og tøffe tider for utelivsnæringen, men en god ide går ikke ut på dato, slår Klemp fast.

Forrige uke samlet brusfabrikken 150 sentrale personer fra hele Romerike til storslått jubileumsfest der gjestene fikk prøvesmake det nye ølet. Roma beskriver Romerikspilsen som «en hyllest til Romerike», med et design utviklet i samarbeid med Museene i Akershus som inkluderer Romerikes stoltheter: Flyene på Kjeller, Fetsund Lenser, Tertitten i Sørumsand og Eidsvollbygningen.

Selve ølet er resultatet av et nært samarbeid mellom Romas egen brygger og Berentsens Brygghus, Romas samarbeidspartner i Asinaforeningen siden 1948.

– Vi har ikke eget bryggeri på fabrikken vår, så da vi skulle lage et skikkelig kvalitetsøl, var det helt naturlig for oss å snakke med en av våre nærmeste samarbeidspartnere gjennom årene, sier brygger og produksjonssjef Espen Strand Andersen.

Romerikspils blir tilgjengelig i en rekke butikker på Romerike, inkludert Rema 1000, Meny, Spar og Joker. Med fra start er også blant annet Thon-hotellene, Fetsund Lenser, Kafe Standpunkt på Eidsvollbygningen og Martins i Lillestrøm.

Powered by Labrador CMS