Nyheter

Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg

Spesielt god asparges

– Det er utrolig stas at aspargesen vår fikk full score av Spesialitet-merkets fagjury, sa Edvart Freberg da han fikk vite at aspargesen han og brødrene dyrker under navnet Hvasser asparges er blitt godkjent som en Spesialitet.

Publisert Sist oppdatert

Spesialitets fagjury var enstemmige i sin vurdering av den norske aspargesen fra Hvasser, og gav den full uttelling på både smak og konsistens.

– Hvasser asparges får full pott. Den har en fantastisk, konsentrert smak og er perfekt sprø og fast i konsistensen, sier jurymedlem og kokk Harald Osa i en pressemelding fra Matmerk.

– Dette er rett og slett spa for ganen, utbrøt Nina Sundqvist, jurymedlem og adm. dir i Matmerk da hun testet den grønne vårgrønnsaken.

Den høytidelige utdelingen av Spesialitet-merket skal foregå på matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget i Oslo lørdag 28. mai.

På matfestivalen vil den eksklusive aspargesen fra Hvasser også være til salgs. Ofte kan det være vanskelig å finne norsk asparges i butikken, fordi det dyrkes så lite av den. Den står høyt i kurs blant kokkene, og dermed havner det meste på restaurantenes bord.

Asparges er en strandplante som trives godt i den sandholdige jorden på Hvasser. Det milde kystklimaet med mange soltimer gir gode dyrkevilkår.

– Det vennligste miljøet i verden for asparges, spør du oss, smiler Edvart Freberg. Ved St. Hans er sesongen allerede forbi.

Powered by Labrador CMS