Nyheter

Påstander om fryktkultur i Shell

Flere Shell-retailere sier til Dagens Næringsliv at de frykter straff eller utkastelse om de uttaler seg negativt om selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Dagens Næringsliv er flere Shell-retailere svært misfornøyde med selskapet, men tør ikke si noe fordi de frykter konsekvensene.

– Jeg kunne fortalt deg mye, men jeg tør ikke. Jeg risikerer at Shell i neste forretningsplan skrur opp kravene så mye at jeg ikke klarer å fortsette, eller tar andre grep for å få meg ut, Det er sånn de opererer, hevder en anonym Shell-forhandler overfor avisen.

Snorre Løberg drev to Shell-stasjoner i Nord-Trøndelag, men gikk konkurs 1. februar. Han er ikke redd for å si hva han mener.

– Kritiserer du Shell, eller du går ut med noe negativt om Shell, er du i realiteten ferdig. Jeg har selv prøvd meg på å kritisere personer i Shell-systemet, så jeg vet hva jeg prater om, sier Løberg. På spørsmål fra Dagens Næringsliv om det er en fryktkultur i Shell, svarer han kontant: – Ja, helt klart.

Han får følge av Kurt Inge Madsen som nylig har begjært oppbud etter å ha drevet fem Shell-stasjoner i Asker og Bærum. – Da jeg begynte å kritisere forhold, fikk jeg så hatten passet.

Kommunikasjonsdirektør Lillian Aasheim i Shell sier selskapet tar påstandene om fryktkultur alvorlig.

– At en forhandler er redd for å uttale seg av frykt for represalier er svært beklagelig, og noe vi vil ta tak i, sier Aasheim. Hun legger til at ettersom avisen ikke vil oppgi hvor mange av forhandlerne dette dreier seg om, er det vanskelig for selskapet å vite hvor omfattende det er og om det representerer en fryktkultur.

– Men vi vil understreke at vi tar opplysningene alvorlig uansett omfang, sier kommunikasjonsdirektøren, og hevder at Shell Norge har takhøyde for kritikk og ikke har noen straffekultur for dem som måtte være uenige med dem.

Powered by Labrador CMS