Nyheter

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mat-app uten priser ender i Stortinget

– Pris på matvarer er viktig informasjon for forbruker. Det er underlig at Regjeringen mener det motsatte, sier Knut Storberget (Ap) til NRK.

Publisert Sist oppdatert

I den nye mat-appen Peiling er all prisinformasjon fjernet - nå ender saken i Stortinget.

– Det er aktuelt å pålegge endringer i mat-appen, slår Knut Storberget fast.

Det er næringsminister Monica Mæland som har satt foten ned for pris i Forbrukerrådets app, fordi hun mener full åpenhet gir prissamarbeid, noe Storberget synes er en underlig argumentasjon.

Næringsinnhold og varens opprinnelse er foreløpig eneste informasjon ut til forbruker i mat-appen, selv om alle kassalappene til kjedene fortløpende mates inn i databasen til Forbrukerrådet.

– Da Stortinget våren 2015 vedtok en dagligvareportal var prisinformasjon en del av intensjonen, påpeker Storberget overfor NRK.

Det kan bli omkamp om appen på Stortinget, for flere partier stiller seg uforstående til Regjeringens beslutning.

– Stortingsflertallets intensjon var klar. Pris skulle bli en del av dagligvareportalen. I tillegg bør appen ha informasjon om dyrevelferd, kvalitet og etikk, sier Une Aina Bastholm, talsperson i Miljøpartiet de grønne til kanalen. MDG vil forfølge saken i Stortinget.

I Næringsdepartementet er de overbevist om at full åpenhet om prisene ut til forbruker vil føre til prissamarbeid og svekket konkurranse.

– En sånn tjeneste ville vært ulovlig dersom kjedene i samarbeid hadde laget en tilsvarende portal, sa Monica Mæland til NRK i går.

– Det er en underlig argumentasjon. Argumentet faller på steingrunn. Er det noen som vet om prisene, så er det dagligvarekjedene, sier Knut Storberget. Også Venstre reagerer på Mælands innstilling om pris.

Powered by Labrador CMS