Økologi

Kjededirektør i Coop Mega, Daniel Pedersen, er strålende fornøyd med fjorårets økologisalg. Foto: Espen Solli.

Øko-milliard ga million-bonus til Coops kunder

Aldri har Coops kunder og medeiere kjøpt mer økologiske varer enn i 2020. Omsetningen økte med nesten 20 prosent til over én milliard kroner, noe som bidrar til rekordbonus til medeierne.

Publisert Sist oppdatert

Den store veksten i dagligvaremarkedet tilsa at økologi også ville vokse betydelig i 2020. Veksten har imidlertid blitt høyere enn forventet, og over den generelle veksten.

– Dette er gledelig, og viser at Coop har sørget for gode og spennende økologiske produkter for måltidene på hjemmekontoret og Norgesferien, sier Dorthe Brudvik, direktør for egne merkevarer i Coop Norge, i en pressemelding.

Norges største økologiske merkevare, Änglamark, er bærebjelken i det økologiske sortimentet.

– Vår opplevelse er at kundene setter pris på et stadig større utvalg av Änglamark-produkter. Vi har utbetalt rekordhøye 19 millioner i Änglamarkbonus til kundene i Coop Mega. Dette er en betydelig vekst og viser at Coop Megas sterke satsing på økologi er populær hos våre kunder, sier kjededirektør Daniel Kyrre Pedersen i Coop Mega.

Ferskvarer, dvs. frukt, grønt, egg, meieri, er de største kategoriene i omsetning og har generelt høy vekst. Betydelig er også veksten i mange andre kategorier, som bønner, linser, frø og mel.

– Vi ser nok effekten av mer hjemmebaking og -matlaging, fortsetter Brudvik

– Utviklingen er god i de fleste kategorier og kjeder. Vi ser med glede på at økologiandelene i store kategorier fortsetter å øke. Veksten for økologisk melk var på over 25 prosent i fjor, så det er liten tvil om at vi eksempelvis innenfor meieri har skapt en suksesshistorie i samarbeid med Rørosmeieriet sier hun.

– Søtmelk har nå over 12 prosent andel i vår lavpriskjede, Extra, mens egg nærmer seg 20 prosent andel og mel og gryn har bikket 25 prosent i Coop Mega. Dette gir oss inspirasjon til å fortsette arbeidet med å utvikle økologisortimentet, avslutter Brudvik.

Powered by Labrador CMS