Nyheter

Dømt for å ha banket øltyv

En deltidsansatt i en Coop Prix-butikk i Oslo ble i mandag idømt 45 timer samfunnsstraff etter å ha banket opp en øltyv i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Den butikkansatte forklarte i retten at han fikk høre av en kunde at en person hadde tatt fire six-packs med Heineken-øl i en bærepose og forlatt forretningen uten å betale. Han løp etter og tok igjen øltyven, som nektet å bli med tilbake til forretningen. Tyven innrømmet i retten sist uke at han ikke hadde betalt for varene han hadde i den.

Her skiller imidlertid forklaringene seg. Ifølge den butikkansatte la han tyven i bakken på en kontrollert måte og satte seg på ryggen hans. Da tyven forsøkte å komme løs, ble det et basketak, og den Coop Prix-ansatte mener at forbipasserende kan ha misforstått situasjonen.

Tyven husket på sin side lite av basketaket, men mener hodet hans ble dunket to ganger i asfalten før han besvimte. Deretter var det svart til han kom til seg selv på legevakten. To uavhengige vitner støtter øltyvens utsagn. Begge forteller at han ble slått to ganger i bakhodet mens han lå nede. Dette er vitneutsagn retten fester lit til.

Retten bemerker at voldshandlingen er bevisst og alvorlig, men understreker også at tyven gjennom sitt lovbrudd bidro til at situasjonen oppsto. Sistnevnte har heller ikke kunnet påvise noen skader etter episoden.

Den butikkansatte er ikke domfelt fra før, og er igang med utdanning på videregående skole. Retten fant det derfor mest hensiktsmessig å dømme ham til 45 timer samfunnsstraff.

Powered by Labrador CMS