Nyheter

Rosettkål hedret for unik smak

Spesialitets fagjury var veldig begeistret for rosettkålen fra Vang gård, og mente den er et supert produkt fra en produsent som tør å tenke utenfor boksen.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig stolte og ydmyke over å få Spesialitet-merket på rosettkålen vår. Vi håper Spesialitet-merket kan bidra til at enda flere kan oppdage denne lille kålen som vi er så stolte av, sier Per Odd Gjestvang fra Vang gård da han mottok Spesialitet-merket på sin Rosettkål.

Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, som gir små, grønn-lilla buketter.

– Vi oppdaget denne vakre kåltypen fra England i 2011, og har siden da jobbet hardt for å gjøre rosettkål kjent også her i Norge, forteller Gjestvang i en pressemelding.

Som all kål, er rosettkål en fin fiberkilde og kalorifattig. Den er rik på vitamin A, E, K og vitamin C samt en kilde til B-vitaminet folat, kalsium og kalium. Rosettkålen har en frisk, mild og nøtteaktig kålsmak. Den er allsidig og kan wokes, smørdampes, bakes, sauteres, blancheres, grilles eller spises rå. Vang gård på Toten er den eneste i Norge som dyrker rosettkål på kommersiell basis. Rosettkålfrø såes i veksthus og ales opp til småplanter som plantes ut på friland. Klima og jordsmonn i Totenvika ved Mjøsa, der Vang gård holder til, er ideelt for dyrking av kål.

Powered by Labrador CMS