Nyheter

Lotto ble lansert i Norge i 1986, og ble først oppført i varemerkeregisteret i 2004, ifølge Patentstyret. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norsk Tipping tar spillselskap til retten i Lotto-strid

Norsk Tipping vil beskytte merkenavnet Lotto og tar det utenlandske spillselskapet Playcherry, som står bak Norgesspill.com, til retten.

Publisert Sist oppdatert

NTB: – Norsk Tipping har brukt lang tid og store økonomiske ressurser på å bygge opp merkevaren Lotto. Vi ønsker derfor å prøve denne saken for retten ettersom vi opplever at Playcherry utnytter merkevaren vi har skapt og markedsført gjennom flere år, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til Dagens Næringsliv.

I desember tok Norsk Tipping kontakt og ba selskapet fjerne Lotto-betegnelsene som er blitt brukt på nettsidene i seks år, noe Playcherry ikke gikk med på. Norsk Tipping la dermed ned påstand om midlertidig forføyning for å stoppe bruken av ordet i markedsføringen.

– Lotto burde aldri vært registrert som et eget varemerke. Det må kjennes ugyldig på samme måte som potetgull, sier Playcherrys advokat Jan Magne Juuhl-Langseth i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til avisen. Han viser til den nylige dommen fra Borgarting lagmannsrett, der Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla fordi varemerkeregistreringen av ordet «potetgull» ble funnet ugyldig. Partene møtes i Hedmark tingrett i slutten av mai. (©NTB)

Powered by Labrador CMS