Nyheter

Dropper 2500 tonn

Lerum sparer forbrukerne for 2 500 tonn sukker i år takket være nye, sukkerfrie produkter. Og nå får de lov til å fortsette å kalle dem for «saft», også.

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden leste du i Handelsbladet FK om brusprodusentene, som har fått norske forbrukere til å kutte sukkerinntaket kraftig. I år har sukker-nedgangen skutt ny fart også på saft-siden.

NYE PRODUKTER

På syv måneder har Lerumkonsernet redusert sukkerforbruket med 2 000 tonn. - Folk er bevisste på hva de spiser og drikker, og vi ser allerede nå at våre nye produkter er blitt godt mottatt, sier produktsjef Bente Lerum Lund. Sukker-kuttet som startet i februar i år, er den største produktsatsingen i konsernets historie. Lerum har utviklet flere saft- og syltetøyserier, og nå kommer det flere produkter. - I første omgang er vi klare med tre nye sukkerfrie saftvarianter: Eple-pære, Drue-rips-solbær, og Dronningsaft med blåbær og bringebær. Alle tre med hele 97 prosent råsaftinnhold, sier Bente Lerum Lund. De nye saftene er søtet med Splenda.

FÅR HETE «SAFT»

Rips- og solbærsaften til Lerum, derimot, søtes med aspartam. Det må løses opp i vann for å få den riktige styrken, og derfor har Mattilsynet villet nekte Lerum å kalle produktet for «saft». Men nå har produsenten fått fullt gjennomslag, og slipper å døpe det om til «leskedrikk» (som i praksis ville sagt at produktet ville forsvunnet fra markedet). Retningslinjene fra 1970-tallet, som sier at det ikke skal være vann i produkter som kalles «saft», er også i ferd med å bli revidert. - Slik jeg oppfatter det, ser Mattilsynet det også slik at det er et foreldet regelverk som ikke er tilpasset dagens situasjon, sier adm direktør Jan Petter Vadheim til NRK Sogn og Fjordane.

Powered by Labrador CMS