Nyheter

Endrer ikke kjøttvaner

Den norske svineindustrien stoler på at folk setter seg inn i hvordan influensaen smitter. I andre land protesterer svineprodusenter mot navnet «svineinfluensa».

Publisert Sist oppdatert

Selv om svineinfluensa, i likhet med fugleinfluensa, ikke smitter via kjøtt, merker amerikanske svineprodusenter at frykten for svinekjøtt skremmer folk fra kjøttdisken, melder Nationen.

I flere europeiske land har de sluttet å kalle sykdommen «svineinfluensa», blant annet etter påtrykk fra svineprodusenter som frykter svikt i salget. I april endret Verdens helseorganisasjon (WHO) navnet på svineinfluensaen til influensa A (H1N1) etter klager på at navnet fører til den urettferdige negative effekten navnet hadde på svinehandelen.

Verdens største svineprodusent, Smithfield Foods, går med underskudd for første gang på 30 år, men Nortura har i følge avisen ikke sett noen nedgang i salget av svinekjøtt relatert til svineinfluensaen. Sommerkoteletter og pølser har tvert imot økt salg. Nortura frykter heller ikke at salget vil synke. Heller ikke Norgesgruppen er videre bekymret, fordi folk er flinke til å følge rådene fra myndighetene.

Administrerende direktør Rolf Ole Tomter i Norsvin mener det er for tidlig å si om svineinfluensaen får noen effekt på salg av svinekjøtt, og frykter at forbruket vil gå ned hvis det blir veldig mange smittede.

Powered by Labrador CMS