Topp 10 i Meny
Årets butikk i Meny skal kåres i februar. Nå har kjeden plukket ut den beste butikken fra hver av de ti driftsregionene som går til finalen.
– Nivået er skyhøyt, så det å vinne er en stor prestasjon. Å drifte Norges beste supermarkeder handler om millimeterpresisjon, sier Geir Hov, konstituert Meny-sjef, i en pressemelding.
Sammen med driftssjefene i kjeden har han nå utpekt en finalist fra hver av de ti driftsgruppene. Butikkene er evaluert etter kriterier som konseptstandard, kundetilfredshet, atmosfære, økonomiske resultater, matsvinn, trygg mat-rutiner, medarbeidertilfredshet, opplæring, kampanjegjennomføring og lærlingoppfølging.
– Jeg blir stolt når jeg er ute på revisjon og butikksjekk. Butikkene oser av matglede, gode råvarer, matkompetanse og gode handleopplevelser. I bakkant ligger det enormt med detaljoppfølging og godt lederskap. Retail is detail, fremholder Hov.
Han legger ikke skjul på at det krever mye å drifte supermarkeder om dagen, med høy etableringstakt innen lavpris og mye snakk om privatøkonomi og matvarepriser.
– Desto viktigere at vi bærer kvalitets- og matgledefanen høyt og gir kundene verdi for pengene. Vi biter godt fra oss i 2024, fremholder han.
– Antall kunder holder seg stabilt, og vi ligger midt i feltet på organisk vekst, sier Hov.
Årets butikk kåres på kjedens kick-off 4. februar 2025. I fjor ble Meny Revetal i Vestfold kåret til Årets butikk, mens Meny CC Vest i Oslo vant året før.