Butikktesten

Åpent: Inngangspartiet er åpent, ryddig og lyst, og skaper et godt førsteinntrykk.

En lys og fin butikk

Butikktesterne skryter av de gode sameksponeringene på middag etter sitt besøkt på Rema 1000 Kløfta.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Kløfta
  • Besøkt: Mandag 23. august kl.15.30
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • 17 Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 17

Rema 1000 Kløfta ligger på Romerikssenteret på Kløfta i Ullensaker kommune. Senteret ligger svært sentralt i et bolig- og næringsområde med mye gjennomgangstrafikk og godt kundegrunnlag. Så her har man potensial til å trekke til seg kunder både på dagtid, ettermiddag og kveld. Butikken har vært stengt en måneds tid. Den har blitt totalrenovert, og reåpnet i august.

Fasade/inngang

Inngangspartiet er lyst og bredt, med tydelig merking av kjede og åpningstider. Uteområdet er ryddig og rent. Det er gratis parkering i tilknytning til senteret. Ingen plakatering eller tilbud er annonsert ved inngangen.

Sortiment/varepresentasjon

Vareutvalget er meget bra, og varene er gjennomgående eksponert på en ryddig måte. Varetrykket er det heller ikke mye å utsette på, men noe tynt på strimlet kyllingkjøtt, svin indrefilet og frokostblandinger. Varene er presentert på en ryddig måte.

Butikken som medium

Butikken er oversiktlig, lys og innbydende. Det er veldig god plass mellom torg og reoler, noe som gjør det enkelt å passere med handlevogn. Det første vi møter er frukt- og grøntavdelingen. Denne er fint bygget opp av flere torg. Torgene er flott eksponert med godt varetrykk og tydelig prismerking. Det er positivt med plasseringen av nøtter, tørket frukt og smådrikke i avdelingen. Dette kan skape mersalg.

Vi finner flere sameksponeringer i form av råkostsalat som er plassert sammen med fiskeburger. Hodekål er plassert ved siden av disken medfårikålkjøtt, og sauser og chips er plassert i samme disk som pakker med kyllinglår- og bryst. Lomper er plassert i tilknytning til pølser. Sameksponeringer er noe kundene etterspør og som igjen kan gi et godt og viktig mersalg.

Prismerkingen er gjennomgående bra i hele butikken. Produktene som er annonsert i tilbudsavisen er godt merket over diskene og er dermed lett å finne igjen inne i butikken. Dette gjaldt blant annet for fryst fisk fra Norway Seafoods, ovnsbakt leverpostei og partivaren yoghurt 8 pk. Spesielt godt liker vi prisplakatene med bilde og pris. Disse gjør det enklere å orientere seg, og gjør at vi lettere trekkes til disken.

Inspirasjon til matlaging finner kundene i magasinet Matlyst, som inneholder oppskrifter på rask hverdagsmat. Butikken gir totalt sett et godt førsteinntrykk.

Hygiene

Belysningen er gjennomgående svært god, noe som får varene godt frem.

Butikken oppleves som ren og ryddig, og gulvene er skinnende rene. Det er noe rot på gulv i forbindelse med varepåfylling, men ikke veldig sjenerende.

Det er rent og ryddig rundt brødmaskinen, løsvekt godteri og flaskeautomaten. Kundevogner er ryddig plassert i inngangspartiet.

Personell

Personalet er travelt opptatt med varepåfylling, men når vi etterspør en vare, slipper de det de har i hendene og vi blir straks vist til riktig hylle.

Det er tydelig at tonen mellom de ansatte er god og at de har en god dialog og samarbeider godt. Alle de ansatte bærer korrekt antrekk.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er ryddig og plassen ned mot kassene grei, om enn litt smalt. Impulssalget er ivaretatt og alle varene er priset. Impulssalg i kassaområdet er penger verdt å ta med seg, og varer uten prismerking taper salg.

Butikken er godt besøkt under vårt besøk. Kun en av kassene er betjent når vi ankommer kassen, og det blir litt kø. Dette løses raskt ved at det blir ringt på flere – som straks iler til. Køen blir effektivt ekspedert av en blid og serviceinnstilt ekspeditør.

Konklusjon
  • En lys og fin butikk med et godt vareutvalg og godt varetrykk.
  • Butikken er meget ryddig og har god belysning, noe som får varene godt frem.
  • Veldig bra prismerking og hyggelige ansatte. Renholdet er det heller ingenting å utsette på.
  • Plassen rundt torg og reoler er veldig god. Vi vil tro at det kanskje blir fylt opp med mer impulssjokkere og displayer etter hvert.
  • En hyggelig handleopplevelse. Trekker særlig frem gode sameksponeringer på middag.
Powered by Labrador CMS