Nyheter

Nedtur for kontantkort

Det siste året ble det solgt kontantkort for 676 millioner kroner fra kassa i dagligvarehandelen. Det er en nedtur på 24 millioner fra samme periode året før.

Publisert Sist oppdatert

Kundene er ikke like ivrige etter å kjøpe ringetid i butikkene som før. Det siste året har dagligvaremarkedet for kontantkort falt med 3,4 prosent i verdi og 6,8 prosent i volum. I kroner og øre utgjør det en nedgang fra 700 til 674 millioner kroner.

Årsaken til nedgangen er neppe at folk ringer mindre, så hva er det da? Kjøpmann Leo Winther i Rema 1000 Darres gate tror han har svaret.

– Det er nok slik at flere kjøper pakke-løsninger der de får et visst antall tellerskritt, sms og mobildata inkludert. Det er veldig gunstige løsninger, og mye billigere enn kontantkort, sier Winther, som selv har bakgrunn i telefonibransjen og vet hva han snakker om.

– Hvordan går kontantkortsalget hos deg?

– Det er ikke så mye å snakke om, det er ingen stor kategori hos oss. Men det går jevnt og trutt, selv om jeg merker at det går litt mindre, her også. Telenor og Lebara er størst, og så går det litt Netcom og Chess, sier Winther, som dermed lister opp de fire største aktørene i kategorien i riktig rekkefølge - fra størst til minst.

Telenor har hånd om 48 prosent av markedet, hvilket innebærer et salg over disk på 326 millioner kroner. Telegiganten har imidlertid tapt andeler det siste året, i likhet med Netcom. Sistnevnte har fått redusert markedsandelen fra 17,8 til 17,1 prosent.

For Lebara og Chess går det motsatt vei; de har økt markedsandelene sine med henholdsvis 1 og 0,9 prosentpoeng det siste året.

– Rema 1000 hadde en kampanje i samarbeid med Lebara i fjor, med en del materiell som ble hengt opp bak kassene. Nå har det ikke vært noen spesielle aktiviter i det siste, men jeg har inntrykk av at Lebara selger mer mens Telenor selger mindre hos oss, sier Winther.

Powered by Labrador CMS