Nyheter

Klar med strutsepølse

Narvesen og Leiv Vidar startet i juni sin eksotiske pølse-kampanje. Nå har turen kommet til strutsepølse.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpmann Anita Christiansen ved Narvesen National Vestibyle i Oslo tilhører et knippe kjøpmenn som nå prøver ut Narvesen og Leiv Vidars kampanje «Pølser fra hele verden», og skal tilby strutsepølser. – Heldigvis er de ikke bare en kuriositet. De smaker også utrolig godt, sier Christiansen.

Hun hadde stor suksess med salg av bisonpølser i juni, og når strutsen er fortært gleder hun seg til å prøve ut pølser laget av villsvin og krokodille.

– Det er utrolig gøy å kunne tilby kundene noe helt utenom det vanlige, og erfaringen hittil er at de blir både overrasket, begeistret og selvfølgelig fornøyde. Men jeg må innrømme at jeg er litt ekstra spent på den krokodillepølsa, sier Christiansen.

Strutsekjøtt er tilnærmet fettfritt, hvor fettinnholdet ligger på mellom 0,1 til en prosent i stekeklart kjøtt. For å få optimal smak og saftighet i de nye pølsene har Leiv Vidar tilsatt kjøtt av svin og storfe, men pølsene inneholder likevel 22 prosent av strutsekjøttet.

– Tar man et tverrsnitt av pølsen vil man kunne se store biter av struts i snittet. Strutsekjøtt er generelt magert og svært mørt, og smaken kan minne litt om kalv. Vi tror pølsene vil falle i smak hos mange, og at både kjøttypen og krydderbruken er spennende innslag for norske pølseelskere, sier markedssjef i Narvesen Stian Brevik.

Pølsene er krydret med en krydderblanding bestående av blant annet sitron, pomeranskall, koriander, paprika, oregano, persille og chili.

Powered by Labrador CMS